Škugor-Hrnčević na čelu Hine

SMILJANA ŠKUGOR-HRNČEVIĆ 1. je siječnja stupila na dužnost ravnateljice Hine, a dosadašnji ravnatelj Mirko Bolfek odlazi na mjesto hrvatskog veleposlanika u Alžir.

Smiljanka Škugor-Hrnčević u Hini radi od njezina osnutka 1990. godine, a prije imenovanja bila je urednica Općeg servisa vijesti Hrvatska. Škugor-Hrnčević diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu nakon čega je bila suradnica Večernjeg lista i Vijesnika.

Njen izbor za ravnateljicu Hine izazvao je lavinu negodovanja kod oporbenih zastupnika, a ona je navodno, kako je pisao Business.hr za sebe lobirala i kod samog premijera Sanadera.

Hoće li Smiljana Škugor Hrnčević i ostati na mjestu ravnateljice Hine, vidjet ćemo nakon što bude izabrano novo Upravno vijeće Hine.

Naime, Vlada je 13. listopada predložila Saboru da razriješi Upravno vijeće Hine s obrazloženjem da četiri člana Vijeća, dan prije, nisu smjeli izabrati ravnatelja/icu Hine bez petog člana, predstavnika zaposlenika te novinske agencije, što Vlada tumači kao "demokratski deficit". Božo Skoko, Dijana Katica i Dražen Jović podnijeli su zatim ostavke na članstvo u Vijeću, što nije učinio samo Ivan Rusan.

Dijanu Katicu, Dražena Jovića i Ivana Rusana Sabor je razriješio jednoglasno, sa 79 glasova zastupnika HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, dok je Božu Skoku članstva u Upravnom vijeću Hine razriješio sa 78 glasova za i jednim suzdržanim glasom početkom prosinca 2006.

Pročitajte više