SKUPŠTINA KOSOVA SUTRA NEĆE RASPRAVLJATI O NEOVISNOSTI

Voditelji triju vodećih albanskih parlamentarnih skupina u Skupštini Kosova suglasili su se u srijedu navečer da se na sutrašnjoj plenarnoj sjednici Skupštine Kosova ne otvara rasprava o inicijativi 42 zastupnika Skupštine Kosova o nacrtu deklaracije o proglašenju Kosova neovisnom i suverenom državom.

Zastupnik u kosovskom parlamentu i voditelj srpske koalicije ´Povratak´, Dragiša Krstovič izjavio je da će se srpska parlamentarna skupina izjasniti za teritorijalni integritet Srbije i Crne Gore, ako albanski zastupnici Skupštine Kosova proglase deklaraciju o neovisnosti Kosova.

Krstovićeva izjava uslijedila je nakon današnje sjednice srpske koalicije ´Povratak´, dan uoči povratka sprskih zastupnika u kosovski parlament nakon gotovo tri mjeseca bojkotiranja njegova rada.

´Mi smo danas dogovorili našu strategiju o tome kako ćemo se ponašati u slučaju da se na dnevni red uvrsti inicijativa albanskih zastupnika´, rekao je Krstović dodavši da srpski zastupnici imaju pripremljenu deklaraciju za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i Crne Gore, koju će proglasiti ako Skupština Kosova odluči razmatrati deklaraciju o neovisnosti Kosova.

Pročitajte više