Slatinu ponovno pogodilo nevrijeme, proglašena elementarna nepogoda

ISTOČNI dio Slatine i prigradskog naselja Kozice, kao i dio općine Nova Bukovica, zahvatilo je rano jutros jako nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka i oraha, te s jakim vjetrom, izvještava Županijski centar 112 Virovitica.

Prema dosadašnjim procjenama, materijalne štete kreću se od 30 do 90 posto, a veća je materijalna šteta počinjena na voćnjacima, vinogradima i poljoprivrednim površinama.

Snažna oluja je grad Slatinu pogodila i jučer oko 15,30 sati. Stradalo je i mjesto Sladojevci. U Slatini je tijekom oluje stradalo 18 kuća i gospodarskih objekata kada je tzv. "pijavica" oštetila većinom krovove i drugu imovinu, dok je u Sladojevcima, kako je priopćila PU virovitičko-podravska, na isti način oštećeno osam kuća i gospodarskih objekata.

Zbog nastalih velikih šteta virovitičko-podravski župan dr. Stjepan Feketić pozvao je tvrtke s područja županije da donacijama (u vidu ustupanja građevinskog materijala poput cigli, crijepova ili jednostavno izvođenja radova) pomognu u saniranju krovova.

Feketić je za Virovitičko-podravsku županiju, zbog dugotrajnih suša i nedostatka oborina tijekom srpnja i kolovoza, proglasio stanje elementarne nepogode. Jedinice lokalne samouprave dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode.

Podaci o procjeni štete bit će dostavljeni Županijskom Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda najkasnije do 25. rujna 2007., stoji u odluci virovitičko-podravskog župana Feketića o proglašenju elementarne nepogode.

Foto: DZUS

Pročitajte više