Slijepi fizioterapeut iz Splita traži posao: Što mi se ponudi, to hvatam

Foto: Facebook

"MA KAKVI, nisam još našao posao. Nitko mi se još nije javio", rekao nam je Boris Bjedov, 38-godišnji fizioterapeut, koji je slijep od rođenja.

Prije desetak dana Bjedov, koji živi u Splitu, na društvenim je mrežama objavio tekst u kojem traži posao. 

Pozdrav svima! Zovem se Boris Bjedov. Iz Splita sam. Imam 38 godina i od rođenja sam sto posto slijepa osoba. Postoji li...

Objavljuje Boris BjedovSrijeda, 13. svibnja 2020.

38-godišnji Splićanin, slijep od rođenja, traži posao

"Ako govorimo o fizioterapiji, što sam po struci, da li me netko može zaposliti da radim procedure fizikalne terapije koje mogu ultrazvuk, laser itd, masaže itd? Postoji li mogućnost da me netko zaposli u restoranu, kafiću ili nekom ugostiteljskom objektu da perem čaše, slažem tanjure, brišem tanjure, gulim krumpir, čistim kozice itd? Ako netko ima volje moglo bi me se nekako zaposliti. Da li bi me netko mogao zaposliti na telefonskoj centrali, iako lagano to zanimanje izumire, ali još ponegdje rade telefonisti na centralama? Da li bi me se moglo zaposliti u call centru ili u nekakvom centru Optima, T-com, bonbon, Vip itd? Ako govorimo o autopraonicama, mislim da bi se i tamo moglo nešto prilagoditi da i ja radim", napisao je Bjedov koji je spreman raditi u struci ili učiti neki novi zanat. Kako nam je rekao, do danas mu se javilo nekoliko ljudi, no dogovor za posao nije uspio realizirati. 

Do sada je radio u struci, javljao se na telefon, čistio kozice...

Do sada je radio tri godine u struci u jednoj poliklinici u Zagrebu, potom je tri godine radio u fitness centru u Splitu kao maser. Radio je i kod jednog knjigovođe gdje se javljao na telefon. U jednoj ribarnici čistio je kozice. Sezonski je dvije godine radio u jednoj tvrtki gdje je ovjeravao račune. Spreman je učiti i raditi ono što može.

"Ja sam malo ograničen i treba mi nekako riješiti zaposlenje. Ne tražim ja puno. Minimalac, minimalac. Pola radnog vremena, nema problema. To što nemam posao mi stvara užasan stres", rekao nam je Bjedov te dodao kako je svjestan da ima hendikep koji je velik, ali, kako kaže - "onaj tko ima volje, može me zaposliti".

Osobna invalidnina mu iznosi 1500 kuna, a sada mu je umanjena za skoro 300 kuna, jer, kako je napisao u objavi, lani je nešto uštedio pa mu se automatski skida.

Na pitanje gdje bi volio raditi, Bjedov kaže da mu je jedino važna sigurnost i stalno zaposlenje.

"Volio bih raditi gdje me se zaposli, šta bude, bude, ja ne mogu birati"

"Volio bih raditi gdje me se zaposli, šta bude, bude, ja ne mogu birati. Što mi se ponudi, to hvatam. Najvažniji mi je kriterij da mi je plaća fiksna. Javljali su mi se neki ljudi da sklapam osiguranja, ali to je mukotrpno i teško, a nema fiksne plaće. Stoga molim sve ljude dobre volje i gradonačelnike i pročelnike da mi pokušaju naći neko dugotrajnije zaposlenje jer me ovo ubija", rekao je Bjedov o kojem je Index pisao i prije dvije godine kada je također tražio posao.

"Ovo je ubitačno koju muku prolazim s traženjem posla. Volio bih i ja da sada ovdje kažem znam programirati i još štošta, ali mislim da se i za mene može pronaći neki posao. Javite mi se na broj mobitela 097/620-60702", poručio je Bjedov.

Pročitajte više