Slobodna Dalmacija se vraća u Split

Foto: Index

SLOBODNA DALMACIJA vraća se u Split, doznaje Index. Idući ponedjeljak počinju radovi na rekonstrukciji stare redakcije u ulici Hrvatske mornarice. Predviđeno je da radovi potraju 100 dana, nakon čega se redakcija vraća na staru adresu nakon sedam godina "izbjeglištva" u Dugopolju.

U Slobodnoj ne kriju zadovoljstvo povratkom u svoj grad. Nema sumnje da će sada svima biti lakše, i novinarima i urednicima, koji su svaki dan morali iz Splita potegnuti u 15 kilometara udaljeno Dugopolje.

Preseljeni u Dugopolje 2008. godine

Slobodna je preseljena u Dugopolje 2008. godine, tri godina nakon što je Vlada Ive Sanadera odobrila privatizaciju. U to doba direktor Slobodne za kadrovska i pravna pitanja bio je Ranko Ostojić, ministar policije koji je svoj mandat dočekao u stanu koncerna EPH. Mnogi su se tada otvoreno suprotstavili preseljenju, sada nam u Slobodnoj kažu da je Dugopolje uvijek bilo privremeno rješenje.

Uredit će se dvije tisuće kvadrata na staroj adresi

Na staroj adresi uredit će se dvije tisuće kvadrata, što je šestina prostora s kojim raspolaže Slobodna Dalmacija. Za ostatak će se čekati izmjena GUP-a jer se planira gradnja stambeno-poslovnog centra. U Dugopolju će ostati rotacija dok će se kat u kojem je bila redakcija - iznajmiti. Planira se širenje proizvodnje tako da objekt u Dugopolju neće ostati prazan. 

Povratak Slobodne Dalmacije u Split zagovarao je i gradonačelnik Ivo Baldasar. "Zar ne bi bilo lijepo kada bi Slobodnu vratili u Split. U Dugopolju su kao siročići, a radi se prvenstveno o splitskoj novini", rekao je tada Baldasar Paviću.

 

Pročitajte više