Slovenca 2008. kod Visa napao morski pas, ostao je invalid: "Bilo je jezivo"

Ilustracija: Shutterstock

Slovenski instruktor ronjenja Damjan Pesek je 2008. doživio napad bijele morske psine tijekom kupanja u moru kod obale Visa, prenosi Avaz

Šansa da morski pas napadne čovjeka u Jadranu je mala, ali je Slovenac postao rijetki izuzetak. Dok je lovio ribu u uvali Mala smokva, kaže, osjetio je snažan udarac u nogu. Ispričao je da se more brzo zapjenilo od njegove krvi. Vidio je da je u pitanju morski pas.

Pesek nije znao hoće li ga morski pas stići dok je plivao do čamca svojih prijatelja.

Ostao doživotni invalid

Pesek je imao značajne ozljede te je ostao doživotni invalid, prenosi Avaz. Morski pas ga je ugrizao za lijevu nogu i gotovo ju odgrizao. Mišić potkoljenice mu je rastrgan do kosti. Bila mu je ozlijeđena arterija, ali i živci u stopalu.

"Opet je psina nasrnula na mene. Bilo je jezivo. Uhvatio sam ju za škrge i zabio strelicu podvodne puške u trbuh. Ranjeni morski pas udaljio se samo na tren. Panično sam isplivao na površinu. Vrišteći sam dozivao prijatelje.

Oštra peraja prilazila mi je sve bliže i bliže. Bio sam nemoćan promatrajući trku tko će brže do mene. Samo za tren prijatelji su bili brži", prepričavao je Pesek liječnicima ljubljanskog Instituta za rehabilitaciju Soča.

Nekoliko godina nakon napada nastavio se baviti ronjenjem, prenosi Avaz.

Pročitajte više