Slovenci nezadovoljni premijerom Ropom

SLOVENCI nisu najzadovoljniji sadašnjim predsjednikom vlade Antonom Ropom, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja "Politički barometar" koje redovno provodi politički tjedni magazin "Mag".

Ispitivanje je pokazalo da trećina ispitanika (33,6 posto) podržava politiku sadašnje vlade, a 50,3 posto smatra da nije dobra, dok se ostali nisu opredijelili.

Na pitanje o tome tko je bolji premijer, sadašnji Rop ili prijašnji Drnovšek, skoro polovica je ocijenila da među njima nema razlike, no među preostalima je 26 posto onih koji drže da je Rop slabije rješenje od Drnovšeka i 17,2 posto onih koji ga smatraju boljim od njegova prethodnika na mjjestu premijera.

Skoro polovica (47,7 posto) ispitanika ocijenila je da bi za najjaču slovensku političku stranku koja već 12 godina "vedri i oblači" na domaćoj političkoj pozornici bilo "dobro da iduće godine ide u opoziciju". Riječ je o Liberalnoj demokraciji Slovenije (LDS) koju je prije vodio Drnovšek kojega je i na stranačkom čelnom mjestu zamijenio upravo Rop, kad je Drnovšek izabran na mjesto predsjendika države.

Pročitajte više