Slovencima Hrvatska najjeftinija za ljetovanje

IAKO gospodarska kriza ove godine pogađa sve segmente društva, slovenske turističke agencije u ljetnim mjesecima ipak imaju dovoljno posla i aranžmani su gotovo svi u potpunosti rasprodani. Slovenski su mediji napravili analizu najboljih omjera cijena i ponude prilikom izbora destinacije za ljetni godišnji odmor za četveročlanu obitelj u četiri zemlje u kojima Slovenci tradicionalno najčešće ljetuju, Hrvatskoj, Grčkoj, Tunisu i na slovenskoj obali.

Analiza TV Slovenije se odnosila na godišnji odmor za obitelj s dvoje djece mlađe od 10 godina u prvoj polovini kolovoza u hotelu s tri zvjezdice i polupansionom. Od ponuđenih destinacija, prema prikupljenim podacima, najjeftinija je hrvatska obala pa tako sedam polupansiona za četveročlanu obitelj u Šibeniku stoji 910 eura, a ako se tome pribroji prijevoz, sveukupni izdatak je 1.040 eura. Hotel istoga ranga bi na slovenskoj obali bio skuplji za oko 100 eura pa bi s troškovima prijevoza iz Ljubljane iznos bio oko 1.185 eura. S uključenim cijenama zrakoplovnih karata, godišnji odmor u Tunisu bi stajao oko 1.450 eura, a na grčkom Zakintosu oko 1.500 eura.

Također, prema uspoređenim cijenama, last minute aranžmani su jeftiniji od običnih i slični su prošlogodišnjim cijenama. Prema informacijama iz Kompasa, najveći popust u last minute ponudama daje se upravo u ponudama za ljetovanje na hrvatskoj obali.

Pročitajte više