Slovenija još bez službene obavijesti o uhićenju bivšeg direktora PIK-a

SLOVENIJA još nije službeno obaviještena o uhićenju slovenskog državljanina Bojana Bevca, nekadašnjeg direktora PIKa Vrbovec, koji je u nedjelju ujutro na osnovi hrvatske tjeralice preko Interpola uhićen u Austriji i nalazi se u pritvoru u Klagenfurtu, potvrdila je u utorak glasnogovornica slovenske policije Anita Leskovec.

Slovenski mediji javili su da je slovenski konzulat u Klagenfurtu obaviješten o uhićenju Bevca, koji se nije odazivao na pozive na saslušanje zbog sumnje u gospodarski kriminal u vrijeme kad je bio krizni menadžer u PIK-u Vrbovec, u procesu koji je protiv njega prije godinu dana poveden na Županijskom sudu u Zagrebu. Zbog toga je Hrvatska u rujnu prošle godine uložila tjeralicu preko Interpola.

Bevc je već duže vremena u Sloveniji djelovao kao krizni upravitelj staklarne Rogaška, koja je u teškoćama zbog prestrukturiranja i zbog najave otpuštanja većeg broja radnika.

Kako je javio Slovenski radio, Bevc je još prošlog tjedna najavio da ga neko vrijeme neće biti na poslu, odnosno da je na dopustu. U staklarni Rogaška, prenose slovenski mediji, također osim iz medija nisu obaviješteni o njegovu pritvaranju i za sada rade normalno. Mediji su početkom godine prenosili vijesti da vlasnici žele otpustiti Bevca, što on nije želio komentirati.

Predsjednik Okružnog suda u Celju Andrej Pavlina iznio je u utorak za slovensku agenciju STA da Slovenija nije ni na koji način upletena u moguće izručenje Bevca Hrvatskoj, iako je on slovenski državljanin.

Pročitajte više