Slovenija pomaže u modernizaciji Rusije

BORUT PAHOR se u Sankt Peterburgu sastao s Dmitrijem Medvjedevim gdje su razgovarali o sudjelovanju slovenskoga gospodarstva u modernizaciji Rusije. Slovenski premijer se s ruskim predsjednikom sastao na marginama 14. međunarodnog gospodarskog foruma koji se svake godine održava u drugom najvećem ruskom gradu. Iz kabineta slovenskoga premijera je objavljeno da su se Medvjedev i Pahor zauzeli za jačanje gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Glavna tema razgovora je bilo uključivanje nekih slovenskih gospodarskih čimbenika u modernizaciju Rusije za koju se zalaže ruski predsjednik. "Predali smo prijedlog slovenske strane koji je dogovoren na slovensko-ruskom poslovnom forumu", naglasio je Pahor.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se gospodarska suradnja između Rusije i Slovenije, koja je u zadnje dvije godine u porastu, dodatno osnaži te da se poslovnjacima s obje strane omogući što bolja suradnja", prenosi RTV SLO Pahorove riječi.

Lavrov pohvalio dogovor s Hrvatskom

Pahor se sastao i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim koji je pohvalio dogovor između Hrvatske i Slovenije o rješavanju graničnoga spora.

Tijekom boravka u Sankt Peterburgu Pahor se sastao i s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom s kojim je razgovarao o odnosima na zapadnom Balkanu te o gospodarskoj suradnji Slovenije i Republike Srpske.

Pročitajte više