Slovenska policija Hrvata uhvatila u švercu cigareta

SLOVENSKA policija prošlog je tjedna uhitila 26-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je sa 50-ak tisuća kutija cigareta ilegalno pokušao prijeći hrvatsko-slovensku granicu na graničnom prijelazu Vonarje.

Kako javlja slovenski 24ur, 26-godišnjak je otkriven nakon što je sa svojim kamionom, kojim se vozio preko mosta nedaleko graničnog prijelaza, skliznuo s ceste. Nedugo potom naišla je ophodnja slovenske policije koja je vršila redovitu kontrolu granice.

Policajci su u kamionu otkrili 50.000 kutija cigareta marke "memphis", na tržištu vrijednih preko 25 milijuna tolara (oko 8.100,000 kn), priopćeno je iz PU Celje.

Kriminalisti su vozilo i cigarete zaplijenili, a vozač je uhićen te je nakon nekoliko sati izveden pred istražnog suca. Sudac je 26-godišnjaku odredio zadržavanje u pritvoru, a nakon što je u subotu nad njim odrađeno saslušanje, pušten je na slobodu.

Radi ilegalnog prelaska državne granice vozač je izveden i pred suca za prekršaje koji mu je dosudio novčanu globu, te mu je odredio sigurnosnu mjeru jednogodišnjeg izgona iz Slovenije. Nakon toga 26-godišnjak je predan hrvatskoj policiji, javlja 24ur.

Foto: 24ur

Pročitajte više