Slovenska ribarica ponovno u hrvatskom moru

U SAVUDRIJSKOJ vali danas se ponovno dogodio ribarski izgred kad je slovenska ribarica uplovila u hrvatsko teritorijalno more, potvrdio je glasnogovornik istarske Policijske uprave i savudrijski ribari.

Slovenski su mediji objavili da su novi izgred u Savudrijskoj vali izazvali hrvatski ribari jer su se suprotno slovenskim zakonima koristili kukama za lov na školjke.

Savudrijski ribar Valter Kocijančić rekao je hrvatskim novinarima da je jutros oko 8 sati slovenska ribarica uplovila u hrvatsko more na 1,5 do dvije milje južnije od crte sredine u Savudrijskoj vali. Nakon toga je na to mjesto stigao i slovenski policijski ophodni brod koji se uputio prema trima hrvatskim ribarskim brodicama koje su ribarile u tom dijelu Vale.

Međutim, dodao je Kocijančić, kad je slovenska policija uočila da im se približava hrvatsko policijsko plovilo, napustila je taj dio Vale i zaustavila se uza samu crtu sredine.

Kocijančić je istaknuo da su hrvatski ribari ribarili u hrvatskom moru po hrvatskim zakonskim propisima o ribarstvu, koji hrvatskim ribarima dopuštaju uporabu kuka u lovu na školjke i kako pri tome sigurno neće voditi računa o slovenskim zakonima.

Taj je događaj o ulasku i izlasku slovenske ribarice i slovenske policije u hrvatske teritorijalne vode novinarima potvrdio i glasnogovornik istarske policije Robert Pavleković.

Pročitajte više