Slovenska vlada u četvrtak o mogućoj potpori Hrvatskoj

SLOVENSKA vlada u četvrtak će raspravljati o mogućoj potpori Hrvatskoj u otpočinjanju pregovora s Europskom unijom nakon što su parlamentarni odbori odlučili da Slovenija ne mora ratificirati Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji koji je Hrvatska potpisala s Europskom unijom dok je imala samo 15 članica.

"O tome podržava li Slovenija početak pristupnih pregovora s Hrvatskom vlada bi trebala odlučivati u četvrtak, a naš će odbor o tome raspravljati u petak", rekao je u utorak za slovensku agenciju STA Anton Kokalj, predsjednik parlamentarnog odbora za europske poslove.

Taj odbor i odbor za vanjsku politiku u utorak su dali pozitivan signal Hrvatskoj pristankom da Slovenija, kao ni ostalih 9 novih članica EU-a, ne mora ratificirati Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji koji je Hrvatska potpisala s Europskom unijom dok je imala samo 15 članica.

"Da smo tražili razloge da taj sporazum mora ratificirati naš parlament, postupili bismo nekonzistentno, a ovako smo pokazali dobru volju u odnosima s Hrvatskom", rekao je predsjednik vanjskopolitičkog odbora Jožef Jerovšek.

Pročitajte više