Slovenske ribarice ponovno uplovljuju u hrvatsko more

U SAVUDRIJSKOJ vali danas se dogodio još jedan izgred kad su tri slovenske ribarice ušle 1,2 nautičke milje južno od crte razgraničenja u hrvatske teritorijalne vode, potvrdila je danas istarska policija.

Po riječima glasnogovornika istarske Policijske uprave Roberta Pavlekovića prvi slovenski ribarski brod u hrvatsko je more uplovio u 6,50, drugi u 7,40 i treći u 7,57 sati.

Slovenske ribarice su se međutim vrlo kratko zadržale u hrvatskim teritorijalnim vodama jer su nakon upozorenja djelatnika hrvatske pomorske policije napustile hrvatsko more.


Inače, i jučer su se dogodila dva izgreda u Savudrijskoj vali: ujutro su slovenska ribarica i slovensko policijsko plovilo zašli 1,7 milja južno od crte razgraničenja, a zatim slovenska ribarica čak 4,5 milja. Nakon upozorenja hrvatske policije i ribarica i slovenski ophodni brod napustili su hrvatsko more.

Drugi izgred dogodio se jučer popodne kad su dvije slovenske ribarice ušle 0,8 nautičkih milja južno od crte razgraničenja, ali su i ubrzo nakon upozorenja hrvatske policije napustile hrvatsko more.

Pročitajte više