"Slovenski Arkan" optužen u Rijeci za šverc heroina

RIJEČKI USKOK podignuo je optužnicu protiv 15 osoba za koje sumnja da pripadaju međunarodnoj skupini koja se bavi krijumčarenjem velikih količina heroina i distribucijom droge na riječkom području, piše Jutarnji list.

Organizaciju pripisuju prvoosumnjičenom, Slovencu Kristijanu Kameniku (36) , poznatijem u medijima po nadimku "slovenski Arkan", koji je zaradio zahvaljujući kriminalnom dosjeu i ženidbi sa turbofolk pjevačicom Mašom Medik. Oni su se oženili u zatvoru u Mitrovici gdje je Kamenik završio također zbog šverca droge.

Najteže zlodjelo koje mu se pripisuje ubojstvo čitave jedne obitelji u Sloveniji. Iz svega toga Kamenik je isplivao bez ogrebotine, zaradivši jedino pridjev "kontroverzni" uz svoje prezime.

USKOK-a navodi se da su se Kamenik i drugooptuženi Opatijac Marijan Surjan povezali radi nabavke i preprodaje heroina. Tijekom 2007. pa do ožujka 2008. godine Kamenik je po cijeni od 13 tisuća eura za kilogram više puta nabavio heroin, te organizirao prijevoz do Rijeke gdje ga je za 27 tisuća eura prodavao Surjanu koji je heroin „skladištio“ kod trećeoptuženog Bugarina Ivayla Aleksandrova. Surjan je potom drogu s ostalim optuženicima dalje distribuirao po cijeni od 13.500 kuna za 50 grama, a time je, tvrdi USKOK, mjesečno zarađivao pet tisuća, a Kamenik čak 15 tisuća eura.

U drugoj točki optužnice na teret im se stavlja nabavka dva kilograma heroina preko BiH i prodaja većeg dijela te pošiljke. Predmet je dodijeljen sutkinji Iki Šarić, a početak suđenja za sada nije poznat. Inače, treće po redu suđenje za svirepo ubojstvo u Sloveniji odgođeno je za siječanj jer se novi odvjetnik nije mogao upoznati s Kamenikom koji je prebačen u zatvor u Remetincu nakon što je uhvaćen u planiranju bijega iz riječkog zatvora.

C.D.
Foto: Delo.si

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.