Slovenski mediji o "neuravnoteženom Janši": Mesić često govori nepromišljeno

SLOVENSKI mediji jedva su dočekali ogovaranje Janše pa se u većini medija danas može pročitati kako su Mesić, Josipović i Kosor tračali Janšu da bi zatim javno hvalospjevima obasipali Slovence.

Slovensko Delo piše kako je nekadašnji hrvatski predsjednik Mesić poznat po tome da svako malo nešto nepromišljeno izjavi, a da je ovaj put na tapetu bio nekadašnji predsjednik slovenske Vlade Janez Janša. U tekstu dalje piše kako unatoč tome što su Josipović, Kosor i Mesić pozdravili rezultate referenduma o Arbitražnom sporazumu te je premijerka Kosor i najavila razgovor s Janšom, hrvatski državni vrh i nije Janši baš naklonjen. Delo piše i kako je trojac nakon tračanja Janše kao da se ništa nije dogodilo nastavio s hvalospjevima na račun Slovenaca, a Kosor je pozvala Slovence da u što većem broju dođu na hrvatsku obalu.

24ur.com također piše kako je Kosor najavila sastanak s Janšom, ali da se čini kako hrvatski političari o njemu nemaju baš dobro mišljenje. Također pišu kako su nakon ogovaranja Kosor, Josipović i Mesić nastavili hvaliti slovensku politiku koja se odlučila za dobrosusjedske odnose nedjeljnim referendumom. 24ur piše i kako bi ove izjave mogle zaoštriti odnose između zemalja, a za komentare toga tražili su predsjednika Josipovića te Janšinu stranku. Do zaključenja teksta odgovore nisu dobili.

Podsjetimo, na tribini Transparency Internationala naš trojac sjedio je zajedno. Dok su mislili da kamera nema u blizini vodili su vrlo zanimljiv razgovor. "Ali taj Janša, on se meni ne čini baš sasvim uravnotežen" sumnjičavo je konstatirao Mesić. "Iako, ja mislim, ono što je izjavio s ovim zauzimanjem, vjerujem da je to bila bomba za referendum" iznio je svoj stav Josipović, a premijerka je na to dodala samo "Je, je, je!".

Pročitajte više