Slučaj Jackson: Porota se povukla na vijećanje

TUŽITELJI i obrana u slučaju Michaela Jacksona, kojega se tereti za seksualno zlostavljanje djece, dali su svoje završne riječi, a porota se povukla na vijećanje.

Nakon tromjesečnog suđenja, sudac Rodney Melville rekao je poroti od osam žena i četvero muškaraca da se povuku na vijećanje, poručivši im da "budu nepristrani suci činjenica".

Slabašan i blijed, Jackson se iz sudnice uputio na svoj ranč Neverland kako bi se, uz svoju obitelj, mogao posvetiti molitvi.

Njegov odvjetnik Tom Meserau je svoj završni iskaz završio riječima da su oni koji su optužili njegovog klijenta "lažni umjetnici, glumci i lažljivci".

Tužitelj Ron Zonen se poroti obratio riječima usmjerenim na neobičnu i bizarnu naviku Jacksona da spava u krevetu s dječacima. Zatražio je od porotnika da ne traže čvrste dokaze jer su se "zločini dogodili u privatnosti tvrđave koju predstavlja spavaća soba Michaela Jacksona, serijskog grabežljivca".

Jackson će se u sudnicu vratiti tek kad porota donese presudu. Optužen je za zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka na svom ranču u veljači i ožujku 2003. godine.


Pročitajte više