Slučaj Lazarica: Kupac stana tražio 70 tisuća eura nazad, a investitor ga prijavio za prijetnju!

SPLITSKA policija prijavila je za prijetnju Željka Rupića. Osnovano, kažu, sumnjaju da je prije dva tjedna priprijetio Tomislavu Bausu, investitoru zgrade Lazarica, i to zbog nesuglasica oko stana.

Zamolio ih da mu zbog blokade ne plaćaju na račun

Bankar Željko Rupić i njegova supruga sutkinja Ivona Rupić platili su 70 tisuća eura Bausu za stan u Lazarici. Dali su mu pozajmicu, jer ih je Baus zamolio da mu ne plaćaju na račun, koji je bio u blokadi.

Sklopili su predugovor, no godine su prolazile, a realizacija ugovorenog nije bila na vidiku. Baus je zapao u velike probleme s Lazaricom, objekt je bio preizgrađen, interveniralo je i ministarstvo Marine Matulović Dropulić.

Rupić se u Bausovom uredu pojavio s odvjetnicom Doris Koštom. Htjeli su problem riješiti nagodbom, no kad je postalo očito da od povrata novca neće biti ništa, "zaprijetili" su privremenom mjerom zabrane raspolaganja nekretninom.

"Prijavio je prijetnju jer se prepao kaznene prijave"

Odvjetnica Košta začudila se kad ju je posjetila policija. Uvjerena je da je Baus prijavio Rupića za prijetnju kako bi izvršio pritisak da protiv njega ne podnesu kaznenu prijavu za prijevaru. Nikakvih povišenih tonova i prijetnji nije bilo, izričita je odvjetnica Košta.

Baus o prijavi nije htio ništa govoriti, kazao je tek da je stvar sada na sudu, koji će utvrditi činjenice, te donijeti primjerenu odluku. Tvrdi da nikakve novce od Rupića nije dobio, te da predugovor nije bio realiziran. Košta, pak, drži da Baus nikako ne može dokazati da je Rupić prijetio.

Baus najavljuje kako će do kraja godine biti završeni svi poslovi na Lazarici, te će kupci konačno moći u plaćene stanove i poslovne prostore. 

Pročitajte više