Slučaj Maestro: Ispitan tajni agent USKOK-a

SVJEDOČENJEM Mihaila Mošnogorskog, ruskog poduzetnika koji je kao prikriveni USKOK-ov agent pomagao u otkrivanju korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP), danas je nastavljena istraga u slučaju Maestro.

Pred istražnim sucem Borisom Ivančićem iskaz je danas trebao dati i drugi USKOK-ov pomagač Joško Kuzmanić koji je opravdao svoj izostanak. Mošnogorski i Kuzmanić su se kao USKOK-ovi pouzdanici u akciji Maestro lažno predstavljali i osumnjičenicima nudili mito za razne nezakonite pogodnosti vezane uz privatizaciju.

Nakon godine dana tajne akcije u srpnju je pokrenuta sudska istraga protiv trojice potpredsjednika HFP-a i još petero njihovih suradnika.

Trojica potpredsjednika HFP-a osumnjičena su da su tražili više od tri milijuna eura mita. Navodno su dio iznosa primili i kroz darove zbog kojih su pogodovali nekim investitorima pri kupnji poduzeća koje je prodavao Fond.

U ponedjeljak bi iskaz trebao dati predsjednik Fonda, koji tvrdi da nije znao ništa o dugogodišnjim malverzacijama svoje trojice zamjenika Josipa Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.