Službeni Iran demantira atentat na predsjednika: Bila je to prskalica, a ne bomba

IRANSKI dužnosnici demantiraju da je danas pokušan atentat na predsjednika Mahmouda Ahmadinedžada.

Ured za odnose s javnošću iranskog predsjednika tvrdi kako se napad nije dogodio. Savjetnik za medije Ali Akbar Javanfekr je kazao kako je navodna "bomba" bila igračka "prskalica" te je optužio strane novinare da su prenapuhali cijeli događaj.

Mnogi mediji su danas izvijestili kako je iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad preživio je napad na njegov konvoj na zapadu Irana. Mediji pišu kako je nepoznata naprava bačena na konvoj u gradu Hamedanu gdje je iranski predsjednik došao održati govor. Ahmadinedžad se izvukao bez ogrebotine te je održao govor na nogometnom stadionu. Govor je prenosila i nacionalna televizija, piše BBC.

Ručnom bombom pogođen automobil u kojem su se vozili novinari

No, iranska državna televizija Press TV tvrdila je kako se napad nije niti dogodio. Arab TV je izvijestila kako je u napadu ozlijeđeno nekoliko ljudi. Televizijska kuća iz Dubaija Al Arabiya tvrdi kako se napadač zaletio u automobil u kojem su se vozili novinari. Dodaju kako je napadač uhićen.

Iranski internetski portal Khabaronline piše da je jutros, blizu automobila u kojem su se vozili novinari koji su pratili predsjednika, eksplodirala ručna bomba. "Ahmadinedžadov automobil je bio udaljen 100 metara te predsjednik nije ozlijeđen", piše Khabaronline.

Bacanje eksploziva potvrdio izvor iz ureda iranskog predsjednika

Izvor iz ureda iranskog predsjednika potvrdio je Reutersu da je na Ahmadinedžadovu povorku bačena bomba. Kazao je kako je eksploziv domaće izrade eksplodirao kod kolone koja je išla od zrakoplovne luke prema stadionu. Potvrdio je i kako Ahmadinedžad nije ozlijeđen te da je jedna osoba ozlijeđena.

Pročitajte više