Službeno potvrđen prirodni oporavak od HIV-a

GLASNOGOVORNICA britanske službe za zdravstvenu zaštitu (National Health Service) je u razgovoru za Sky News potvrdila da se 25-godišnji Andrew Simpson bez uzimanja lijekova oporavio od zaraze virusom HIV-a, koja mu je dijagnosticirana prije tri godine.

Simpson, koji živi u okolici škotskog grada Glasgowa, dijagnosticiran je HIV prije tri godine, a u listopadu 2003. novo testiranje pokazalo je da je negativan na HIV, unatoč činjenici da nije uzimao nikakve lijekove, potvrdila je glasnogovornica NHS-a.

"Mogu potvrditi da je imao pozitivan i negativan rezultat na testiranju. Ne mogu potvrditi da se riješio virusa, niti da je izliječen." - kazala je glasnogovornica.

Vijest je prvi objavio britanski tjednik News of the World, koji je prenio sljedeću Simpsonovu izjavu: "Sjećam se, nakon druge serije pregleda, moj je liječnik ušao u sobu rekavši Ozdravili ste. To je nevjerojatno. Fantastični ste."

Stimpson je pristao da se na njemu izvrše razni dodatni pregledi kako bi pomogao znanstvenicima u njihovoj borbi protiv virusa HIV-a.

Pročitajte više