Smijenjen ravnatelj Opće bolnice Sveti Duh

UPRAVNO vijeće Opće bolnice Sveti Duh danas je, u nastavku sjednice koja je započela u utorak 11. siječnja, smijenilo ravnatelja bolnice Dalibora Krpana te za vršitelja dužnosti imenovalo Dinka Kapetanovića, priopćeno je iz zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb.

Od pet članova Upravnog vijeća sjednici su prisustvovala četiri člana od kojih je troje bilo za Krpanovu smjenu dok je jedan bio suzdržan. Krpan se nije odazvao iako je bio uredno pozvan, dodaje se u priopćenju.

"Članovi Upravnog vijeća razmatrali su mišljenja Gradskog poglavarstva i odbora za Statut, poslovnik i propise Gradske skupštine u kojima je jasno navedeno da ravnatelj nije mogao samostalno zaključiti, odnosno potpisati ugovor o nagodbi s tvrtkom Medika d.d. bez odluke Upravnog vijeća i suglasnosti Gradskog poglavarstva, te je na temelju članka 58. Zakona o zdravstvenoj zaštiti Upravno vijeće dužno razriješiti ravnatelja".

Krpan je pak najavio da će podnijeti tužbu Općinskom sudu zbog nezakonite smjene.

"Očekivao sam takav ishod jer je cijeli igrokaz vođen na temelju nezakonite procedure i lažnih optužbi, o kojima se nisam mogao izjasniti jer su mi za očitovanje dali rok od 24 sata", izjavio je Krpan za Hinu.

Pročitajte više