Smjena na čelu splitskog Doma zdravlja: Umjesto HDZ-ovca Kerumov kadar

NASTAVLJA se politička trgovina zdravstvenim ustanovama splitske županije. Danas je na čelo Doma zdravlja postavljen Kerumov kadar Dragomir Petric. Šefovanja je na osobni zahtjev razriješen HDZ-ovac Miran Propadalo. O čemu se radi, nije htio govoriti. 

Premda upravnim vijećima Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo predsjedaju HDZ-ovci Luka Brčić i Ante Blažić, na čela obje ustanove postavljeni su Kerumovi ljudi. Doduše, samo kao vršitelji dužnosti, no ne treba gajiti iluzije da će se nakon obavljenih natječaja na njihovim mjestima naći netko drugi.

Smiješna situacija

Situacija je pomalo smIješna kad znamo koliko se šef splitskog HDZ-a Duje Marasović trudi prikazati kao vođa oporbe Kerumu kad u isto vrijeme stranački kolege šaptom prepuštaju HGS-ovcima vodeća mjesta. Nije nikako slučajnost što se na čelu Zavoda za javno zdravstvo našla upravo Jasna Ninčević, čijem je suprugu vjenčani kum Željko Šundov, Kerumov županijski vijećnik i glavni strateg HGS-a za zdravstvo.

Kako bilo, kerumovci će se morati suočiti s golemim dubiozama. Gubitak Doma zdravlja u 2008. godini iznosi 6 i pol milijuna kuna, a situacija je još ozbiljnija u Zavodu za javno zdravstvo, čije poslovanje već duže istražuje i splitska policija. Dnevno Zavod gubi sedam tisuća kuna!

Sutra je sastanak Upravnog vijeća. Pogledat će tko se sve javio za fotelju ravnatelja. Tu je v. d. ravnateljice Ninčević, ali i stari šef Zavoda Mladen Smoljanović, kao i Krešo Sučić, HDZ-ovac koji je nedavno smijenjen s čela Upravnog vijeća Doma zdravlja, te još nekoliko kandidata.

Pročitajte više