Smrt Lecha Kaczynskog: U pilotskoj kabini nisu bili samo članovi posade

ISTRAŽITELJI su otkrili kako u pilotskoj kabini zrakoplova, koji se srušio u Rusiji i u čijem padu je poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski, nisu bili samo članovi posade već i neke druge osobe.

U pilotskoj kabini je identificirana jedna osoba koja nije bila član posade. Zrakoplov poljskog predsjednika se srušio prilikom slijetanja u Rusiji 10. travnja ove godine. Među 96 poginulih bili su poljski predsjednik Lech Kaczynski, njegova supruga i još desetak viših poljskih dužnosnika.

Jedan glas identificiran, ostale još treba identificirati

Šef istražne komisije Aleksej Morozov izjavio je da je kontrola leta dva puta upozorila pilota da je vidljivost 400 metara i da nema uvjeta za slijetanje. Predsjednički Tupoljev-154 je bio u savršenom tehničkom stanju. Istražna komisija je kao uzroke pada isključila teroristički napad, eksploziju ili požar u avionu.

"Ustanovljeno je da je u pilotskoj kabini bilo osoba koje nisu bile članovi posade", kazala je jedna od istražiteljica Tatjana Aodina te dodala kako je jedan od glasova takvih osoba već identificiran dok im za identifikaciju drugih osoba treba pomoć Poljaka. U trenutku kada je zrakoplov pokušao sletjeti vrata pilotske kabine bila su otvorena te je teško identificirati glasove članova posade. 

Pročitajte više