Smrtni grijeh je glasati za Hillary Clinton, poručuje katolički svećenik

Foto: Hina, Guliver image/Getty images, Immaculate Conception Catholic Church (ic-sandiego.com)
 
*Prvotna verzija naslova "Smrtni grijeh je glasati za Hillary Clinton, poručuje Katolička crkva" izmijenjena je jer nije bila u skladu s izvornikom.
 
CRKVA bezgrešnog začeća u svojem vjerskom tjedniku napisala je da pobačaj, istospolni brakovi, eutanazija i slična politička pitanja - nisu za pregovaranje.
 
"Smrtni je grijeh glasovati za Demokrate", stajalo je u tekstu s podcrtanim riječima. "Ako vaš biskup, svećenik, đakon ili župnik kažu da ipak glasujete za njih, vi morate otići od njih. Vaša besmrtna duša i vaše spasenje su na kocki."
 
U utorak Amerikanci biraju novog predsjednika. Prema posljednjim anketama i republikanski i demokratski kandidati su izjednačeni. Ova župa se nalazi u Kaliforniji, saveznoj državi u kojoj prema anketama vodi demokratska kandidatkinja Hillary Clinton.
 
 
Dijecezanski biskup San Diega Robert McElroy rekao je da župa, koja je ujedno i glasačko mjesto, krši svoje vjerske obveze komentiranjem politike.
 
"U suprotnosti je s katoličkim učenjem reći da glasovanje za demokrate ili republikance vjernike izravno vodi u pakao", kaže biskup. "Katolička crkva ne podržava ni jednog kandidata, te ne korisni župske i vjerske medije da bi izrazila podrška nekom kandidatu ili stranci ili se uključila u političku aktivnost na bilo koji način."
 
Pastor župe, Richard Perozich, nije odgovarao na pozive, ni na e-mailove.
 
Dijeceza će se također pozabaviti i tekstovima protiv pobačaja i "oslobođenjem poreza organizacija koje se bave određenim političkim aktivnostima", pritom također imajući Hillary Clinton i njenu zakladu Clinton Foundation na umu.
 
"Sotona je zavela mnogo kršćana da promijene svoje kršćanske vrijednosti u one svjetovne. Sotona to čini kroz taktike koje je istaknuo Saul Alinsky s rezultatima koje je rekla Hillary Clinton: 'Duboko uvriježene kulturološke norme, vjerovanja i temeljne predrasude moraju se promijeniti', da bi nas odveli od Božjeg nauka.

Pročitajte više