Smrznuti oslić se povlači s tržišta. Pokvaren je, nemojte ga jesti

Na fotografiji nije oslić koji se povlači Ilustracija: 123rf

MINISTARSTVO poljoprivrede obavijestilo je potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Brzo smrznuti filet oslića (Merluccius hubbsi) bez kože, 60-200g/kom, LOT broja 12042019, datuma smrzavanja 12/04/2019, upotrijebiti do: 12/04/2021, podrijetlom iz Argentine, radi povećane količine ukupnog isparivog baznog dušika (TVB-N).

Proizvođač proizvoda je El Marisco S.A., Argentina, a proizvod na tržište stavlja subjekt u poslovanju s hranom PESCAMAR d.o.o., Rovinj.

Utvrđeno prekoračenje TVB-N ukazuje na lošu kakvoću mesa ribe i smatra se neprikladnim za ljudsku konzumaciju.

Ns službenoj stranici Pescamar d.o.o. između ostalog stoji da se radi o pakiranju kartonske kutije od 21 kg, (3×7 kg blokovi u plastičnoj foliji) s oznakom: “Datum proizvodnje/zamrzavanja: 12.04.2019., Upotrijebiti do: 12.04.2021. Lot: 12042019″

Riba namijenjena restoranima

S obzirom da se radi o velikim pakiranjima koji se u ovom obliku zasigurno ne nalaze u maloprodaji, Morski.hr je nazvao rovinjsku tvrtku Pescamar koja je sporne osliće uvezla iz Argentine.

"Sva roba je već povučena s tržišta, a najviše je išla prema restoranima. Radi se o tome da je jedan uzorak pokazao povećane količine ukupnog isparivog baznog dušika, što je zapravo indikator svježine ribe. Sad to preuzima tvrtka Agroproteinka koja treba zbrinuti ovaj otpad", rekao je Lučano Pamić iz Pescamara.

Pozivaju se kupci navedenog proizvoda da ga vrate prodavatelju uz pravo na povrat novca.

Pročitajte više