Snažne eksplozije potresle središte Bbagdada, nema žrtava

SNAŽNE eksplozije potresle su rano u petak ujutro središte Bagdada kada je autobus s podmetnutim eksplozivom eksplodirao ispred džamije, a pobunjenici ispalili tri rakete na ciljeve u gradu, no u eksplozijama nije bilo žrtava, izvijestila je policija na mjestu događaja.

Prema izjavama očevidaca koje je prenijela novinska agencija Reuters policijska i bolnička kola odmah su se zaputila na mjesto eksplozije čiji uzrok još nije poznat.

Autobus je eksplodirao na trgu Firdaws, na kojem je spomenik Saddama Husseina bio simbolički srušen u živom televizijskom prijenosu, kada su američke postrojbe zauzele Bagdad u travnju prošle godine.

Eksplozija se dogodila samo nekoliko sati nakon što se svrgnuti irački predjsednik Saddam Hussein pojavio pred iračkim sudom kako bi mu se pročitala optužnica.

Saveznička koalicija, predvođena SAD-om, koja se suočila sa snažnim pobunjeničkim otporom u Iraku, formalno je predala vlast prijelaznoj iračkoj vladi u ponedjeljak, koju očekuje borba za stišavanje pobune poduprte od strane Saddamovih pristaša i stranih pomagača.


Pročitajte više