Snimka brutalnog ubojstva američkog tinejdžera pomogla policiji uhititi osumnjičenike

POLICIJA je podigla optužnice protiv četiri tinejdžera koji su nasmrt pretukli 16-godišnjeg učenika u Chicagu. Policija je osumnjičenike identificirala pomoću video snimke koju je snimio prolaznik. Na njoj se jasno vidi kako su Alberta daskom udarili u glavu i srušili ga na pod gdje su ga nastavili cipelariti. Mladići u dobi od 18 i 19 godina osumnjičeni su za ubojstvo s namjerom, a policija tvrdi da traga za još nekoliko počinitelja.

Snimka četvorice mladića koji brutalno udaraju svog vršnjaka s golemim drvenim daskama pojavila se u lokalnim vijestima i izazvala zgražanje. Ubijeni Derrion Albert bio je odličan učenik u kršćanskoj srednjoj školi Fenger Academy. Prije nego što je pretučen hodao je prema autobusnoj stanici te je slučajno upleten u tučnjavu između dvije skupine koja se odvijala na ulici. Nasilju na ulici prethodila je pucnjava u školi u kojoj nije bilo žrtava.

U Chicagu se dogodio nagli porast nasilnih učeničkih smrti u posljednje tri godine. Samo u prošloj godini ubijeno je 30 učenika, a većina njih je stradala u pucnjavama na području škola.

Pročitajte više