"Snivaj sada mirno, plavi anđele neba": Danas u Beogradu ispraćaj Mateja Periša

Foto: Obiteljski album

BEOGRADSKI nadbiskup Stanislav Hočevar predvodit će danas ispraćaj tijela pokojnog Mateja Periša, priopćila je Beogradska nadbiskupija.

Na društvenim mrežama objavljuju se potresne poruke i posljednji pozdravi Mateju.

Prenosimo neke od njih:

"Život je tek bio pred tobom, a moramo ti reći zbogom"

"Roditeljima i rodbini svoj iskrena sućut i neka im Bog da snage da izdrže ovu veliku bol💔😪
A sad Zbogom dječače plavi, Anđeli te čekaju u raju"

"Protiv sudbine se ne može, moralo je biti tako, znam samo jedno, anđelima ne putuje svatko!!! Počivaj u miru Božjem, dragi Matej"

"Snivaj sada mirno, plavi anđele neba... sada će tvoji snovi biti mirni i spokojni u čijem ćeš okrilju čuvati svoje najmilije"

Nestao u noći na 31. prosinca

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin nestao je u noći između 30. i 31. prosinca 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a prije dva dana njegovo je tijelo nađeno i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje, nizvodno od Beograda.

"Tijelo pokojnog Mateja Periša bit će ispraćeno u petak, 20. svibnja 2022. godine iz crkve Sv. Ante Padovanskog u Beogradu za Split, gdje će biti pokopani njegovi zemni ostaci. Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15:00 sati, a u 17:00 sati bit će ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar", objavila je na svojoj mrežnoj stranici Biskupija.

U priopćenju se podsjeća da je potraga za nestalim Splićaninom trajala nekoliko mjeseci i da su za to vrijeme više puta predstavnici Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve zajedno molili da se pronađe.

U Veleposlanstvu RH u Beogradu u četvrtak su rekli Hini da će u suradnji s obitelji i srpskim institucijama u najkraćem mogućem roku provesti sve formalnosti i procedure potrebne kako bi obitelj Mateja Periša preuzela i prevezla njegovo tijelo u Hrvatsku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više