Snježni kaos u Njemačkoj: Krovovi padaju na aute, zatrpane ceste, otkazana nastava



NI SINOĆ nije bilo popuštanja teških vremenskih uvjeta u Njemačkoj, a slika automobila na kojega je pao snijegom opterećeni krov dvorane pokazuje koliko su uvjeti teški.

U gradu Attendornu je još jučer popodne krov lokalne tvornice počeo popuštati pod teretom snijega. Tvornica je evakuirana, ali rano navečer se krov urušio pod teškim pritiskom, i pao na automobil koji se nalazio na parkiralištu. 59-godišnji vozač automobila odveden je u bolnicu s teškim ozljedama.

Samo u saveznoj državi Nordrhein-Westfalen preko noći je bilo 900 prometnih nesreće uzrokovanih snijegom. Jedna je osoba poginula, a veći broj je ozlijeđen.

Poginuli

U Hannoveru je 71-godišnjak poginuo nakon što je pao na ledu. U Frankfurtu je otkazano 50 letova, a u Berlinu je 20 letova preusmjereno u Dresden.

Otok Hiddensee, koji je već sedam dana odsječen od ostatka zemlje jučer je helikopterom opskrbljen lijekovima i hranom.

U Schleswig-Holsteinu je jučer i danas morala biti otkazana nastava, a nije poznato kad će škole proraditi. Brojni učenici u Hessenu danas će također ostati kod kuće.

Sol postala tražena roba

Prekinut je i promet autobusima u brojnim dijelovima zemlje, s obzirom na to da zemlju i danas očekuje nastavak oborina, cestovne službe upozoravaju vozače da sjedaju u automobile samo ako baš moraju.

Sve veći broj gradova muku muči s nabavljanjem soli, koja je postala cijenjena roba. Grad Heidelberg naručio je sol iz Srbije, po cijeni od 195 eura. Sol inače stoji oko 80 eura po toni. Tržište je reagiralo na veliku potražnju dizanjem cijena. Na nekoliko dražbi sol se prodavala za čak 300 eura po toni.

Pročitajte više