Sobarica zbog curenja informacija traži posebnog tužitelja u Strauss-Kahnovom slučaju

ODVJETNIČKI tim koji zastupa hotelsku sobaricu u slučaju Dominique Strauss-Kahna optužio je ured okružnog tužitelje za propuštanje informacija o njihovoj klijentici u javnost.

Kenneth Thompson, koji zastupa i dalje neimenovanu navodnu žrtvu seksualnog napada bivšeg šefa MMF-a, pozvao je tužitelja Cyrusa Vancea da napusti slučaj. "Tužitelju Vance, apeliramo na vaš ured da se povuče iz ovog slučaja i da imenujete posebnog tužitelja", stoji u Thompsonovoj poruci.

Ovaj neuobičajeni zahtjev je solidan indikator u kako se lošoj poziciji trenutno nalazi tužiteljev slučaj. Vance je u javnosti kazao kako postoje "ogromne rupe" u sobaričinoj verziji priče o svemu što se događalo u hotelu Sofia na Manhattanu. Ono što je problematično u cijeloj priči jest činjenica da su, i prije nego li je Vance iznio te tvrdnje na sudu, u New York Timesu detaljno analizirani ti problemi u sobaričinoj priči. Thompson je za puštanje informacije optužio Daniela Alonsa, višeg suradnika u Vanceovom timu.

"Tip je pun love. Znam što radim!"

U poruci Vanceu, koje se dokopao Reuters, stoji kako su citati objavljeni u novinama identični riječima koje je Alonso uputio Thompsonu u otprilike isto vrijeme. Naime, u tom je članku navedeno kako je sobarica telefonirala svom dečku, koji se nalazi u zatvoru u Arizoni. Times navodi kako je u razgovoru, kojeg je snimila i policija, navodna žrtva silovanja dečku kazala "da ne brine, jer ovaj tip (Strauss-Kahn) ima puno novca. Znam što radim".

Thompson smatra da takvi propusti znatno umanjuju šansu njegove klijentice da pobijedi na sudu, pa je Vanceu rekao da bi bilo korektno da zbog neprofesionalnosti napusti slučaj.

Pročitajte više