šostar demantirao novinske navode da se bandiću pogoršalo zdravstveno stanje

Pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo, Zvonimr Šostar, demantirao je navode u sutrašnjem izdanju jednih dnevnih novina da se zagrebačkom dogradonačelniku Milanu Bandiću danas pogoršalo zdravstveno stanje i da se bori za život. L

Zdravstveno stanje dogradonačelnika Bandića, koji je zbog spazme krvne žile u mozgu od četvrtka smješten na Klinici za neurologiju KBC-a Zagreb, nije se pogoršalo i ostalo je nepromijenjeno u odnosu na jučerašnji dan, izjavio je Šostar Hini.

Time je Šostar demantirao navode u sutrašnjem "Večernjem listu" da se Bandiću, nakon kratkog poboljšanja, zdravstveno stanje pogoršalo zbog čega je premješten na dodatno intenzivno liječenje.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo ističe da je dogradonačelnik Bandić premješten na jedinicu intenzivne skrbi kako bi se ga se zaštitilo od nekontroliranih posjeta, koji su ga uznemirivali.

"Smješten je na jedinicu intenzivne njege jer mu je nakon fotografiranja za novine, naglo skočio tlak, a time se željelo zaštiti i njegovu obitelj, koja je uznemirena", rekao je Šostar.

Također ističe da je Milan Bandić "apsolutno kontaktibilan" te da nije priključen na aparate za održavanje života nego za praćenje vitalnih funkcija.

Dodao je da se Bandiću daju lijekovi za proširenje krvnih žila.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Josip Paladino jučer je izvijestio kako je, nakon pretraga, zaključeno da su Bandićeve zdravstvene tegobe uvjetovane spazmom krvne žile u endokraniumu, a posljedica su potpune iscrpljenosti zbog prekomjernog rada.

Pročitajte više