Šostar: Otvaramo 6500 termina za cijepljenje, sve je Pfizer

OVO bi trebao biti prvi pravi tjedan masovnog cijepljenja u Hrvatskoj.

U Zagrebu su, uz Velesajam, otvorena još tri nova punkta: Dom sportova, dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednja tehnička škola Jelkovec u Sesvetama. Još danas se te lokacije nalaze u testnoj fazi, a od sutra kreću u puni pogon.

Zvonimir Šostar, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo za Media servis, rekao je da se otvara 6500 termina za cijepljenje Pfizerom.

"Mi planiramo sutra naručiti jedno 1000 ljudi na svaki od tih punktova i dižemo Velesajam na 6000-6500. Otvorit ćemo 6500 termina pa ćemo vidjeti, ali bit će to popunjeno sve jer cijepimo Pfizerom sutra, prekosutra i u petak s ukupno 33.000 doza. To nam je dovoljno za ove dane, a u subotu ujutro će se cijepiti samo na Velesajmu, i to AstraZenecom.''

Šostar je sudjelovao i na današnjem sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Tema sastanka je plan cijepljenja, odnosno intenziviranje procjepljivanja građana. Kako Zagreb stoji po tom pitanju?

''Mi ćemo postići s ova tri dodatna punkta i s Velesajmom 10.000 cijepljenja dnevno, što nam omogućuje da praktički u pet-šest dana potrošimo sve doze cjepiva koje će Zagreb dobivati. Zagreb je procijepio najviše u cijeloj Republici Hrvatskoj, 24.5%. I ja sam danas prvi put čuo taj podatak'', rekao je.

Pročitajte više