Spajaju se Vjesnik i Narodne novine

SPAJANJEM Vjesnika i Narodnih novina stvorit će se nova izdavačka kuća koja će i dalje izdavati dnevne novine, ali u drukčijem obliku. Novine će se vjerojatno i dalje zvati Vjesnik, ali će se sastojati od dva dijela, dnevnog informativnog lista i oglasnika javne nabave.

Da je Vlada već donijela odluka o spajanju potvrdio je Jutarnjem listu glasnogovornik Vlade Ratko Maček. Prema njegovim riječima, formalna provedba uslijedit će kada se stvore pravni i tehnički preduvjeti za spajanje, a cijeli proces bi mogao biti zavrešen do kraja mandata ove Vlade.

Objašnjavajući potez osnivanja nove izdavačke kuće, Maček je rekao kako se radi o rješenju koje bi zajamčilo opstanak Vjesnika, a povećo bi nakladu i Vjesniku i Narodnim novinama.

Austrijski Wienner Zeitung Vladi je posložio kao model i uzor za stvaranje nove izdavačke kuće čiji bi temeljni kapital nominalno iznosio oko 310 milijuna kuna, a broj zaposlenih više od 1300.

Vjesnik već godinama posluje s gubicima i dnevne novine izdaje samo zahvaljujući pomoći iz proračuna. Tako je poslovnu 2004. završio s 10,8 milijuna kuna gubitka, dok su Narodne novine  te godine ostvarile dobit od 21,6 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.