Spaladium arena ide na prodaju, Baldasar zainteresiran da Grad Split otkupi potraživanja banaka?

Scrrenshot: Google Street View

NA DANAS održanom proširenom Odboru vjerovnika TPN-a u stečaju donijeta je odluka da stečajni upravitelj Perica Mitrović predloži sazivanje Skupštine vjerovnika na kojoj će se odlučiti o prodaji imovine.

Predloženo je i da se Grad Split, država i banke pokušaju dogovoriti oko problema koji je nastao sa Spaladium arenom.

Na sastanku je bio i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar kojem se svidjela ideja da Grad otkupi potraživanja banaka prema TPN-u, čime bi se riješio i problem arbitraže, odnosno, tužbe banaka protiv Grada Splita na visokih 53 milijuna eura.

Kako bi Baldasar namaknuo sredstva za tu operaciju, nije najjasnije. Za sve preko milijun kuna, mora tražiti potvrdu na Gradskom vijeću, a sada kada za bilo što ozbiljnije nema ni podršku svojih bivših SDP-ovaca, preostaje mu glumiti fikus posljednju godinu mandata.

Uostalom, gradski vijećnici su bili neskloni podržati predstečajnu nagodbu TPN-a, unatoč dramatičnom upozorenju banaka koje su financirale gradnju ovog promašenog projekta pa je teško očekivati da će podržati ideju kojoj je Baldasar navodno sklon. 

Stečajni upravitelj Perica Mitrović nam je najavio kako će Skupština vjerovnika biti sazvana krajem lipnja ili početkom srpnja. Spaladium arena procijenjena je na 455 milijuna kuna, no sasvim sigurno za tu svotu neće se prodati.

 

 

 

Pročitajte više