Špalir mažoretkinja na Miroševcu: Prijatelji se oprostili od djevojčica koje je ubio otac

OD SESTARA, 14-godišnje Petre i petogodišnje Patricije Gajić, danas su se na zagrebačkom groblju Miroševac u velikoj tuzi i tišini oprostili rodbina i prijatelji.

Djevojčice, koje su susjedi opisivali kao "prekrasne anđele koje nikada neće zaboraviti", u bezumnom je napadu prošlog petka ubio otac, 38-godišnji Darko Gajić. Od starije sestre Petre su se došle oprostiti Sesvetske mažoretkinje, a na dan ubojstva je trebala prvi put pokazati svoje plesačke vještine.

Djevojčice je ispratilo oko 500 ljudi obučenih u bijelo. Njihova majka Željka je suznih očiju gledala u dva mala lijesa čvrsto držeći slike svojih djevojčica. Od Petre su se oprostili prijatelji iz osmog razreda Osnovne škole u Retkovcu, a roditelji su doveli i djecu iz vrtića u koji je išla Patricija. 

Brat ubojice prijetio majci djevojčica

Nakon ubojstva djevojčica, otac je presudio i sebi. Djevojčice je ubio nakon što se posvađao s njihovom majkom i svojom bivšom suprugom koja ga nije željela ponovno primiti u dom. U obiteljskoj kući u Retkovcu u zagrebačkoj Dubravi je u trenutku ubojstva bila i ubojičina nepokretna punica koja je o stravičnoj tragediji obavijestila policiju i hitnu pomoć.

Zagrebačka policija izvijestila je danas kako je uhitila 41-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 34-godišnje šogorice. Kako se neslužbeno doznaje, radi se o Branku Gajiću, bratu Darka Gajića koji je prije nekoliko dana u Dubravi ubio svoje dvije kćeri, a zatim i sebe.

Gajić prijetio i dva dana nakon ubojstva djevojčica

Gajić je 6. lipnja nazvao bivšu šogoricu te joj zaprijetio da će je ubiti ako ne primi muža natrag, a prijetio joj je i 13. lipnja, dva dana nakon što je ostala bez svoje djece. Osumnjičeni je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte više