Špancirfest - na pola puta

UTORAK nudi novitete. Već u deset sati na Trgu Kralja Tomislava RONDELLA FAMILY THEATRE. Pravi talijanski zabavljači. Jedan od performansa je jahač, čovjek od gume, koji svoje desno stopalo može staviti u usta !!!WOW!!!! Obučeni u šarene kostime, djevojke sliče Pipi Dugoj Čarapi, a muškarci veselim pajacima. Točka im je živa i razigrana, puna komičnih gegova, padanja.. Izvode i originalan lutkarski igrokaz. Velikim lutkama prolaze publikom i zabavljaju. U showu nastupaju i najmlađi članovi grupe koji okupljene zabavljaju pjesmom, sviranjem neobičnih instrumenata – mini flauta, bubnjeva, činela.. U isto vrijeme ulicama će bučiti, već četvrti dan Lokomotiv.

Laci, kao što znate neće nastupati. Srećom zdravstveno stanje mu se poboljšalo. Izrazio je žaljenje što ove godine ne nastupa jer Špancirfest mu je u krvi. Nakon Rondelle nastupa Von Trolley Quartet. U Županijskoj palači i utorak je rezerviran za djecu i roditelje. Kazalište Smješko izvodi poznatu bajku Ivane Brlić Mažuranić Šuma Striborova. Rondella ponavlja nastup u 18 sati na Trgu Kralja Tomislava. Von Trolley Quartet prodefilirat će ulicama opet u 19 sati. U 20 sati neće biti stresa, bijesa jer na Korzu pjeva austrijski bend No Stress Brothers. Četvero ih je. Sviraju dobar rock. Do kasno u noć. Svi oni koji nisu u mogućnosti uživati u Lokomotivu za vrijeme bijeloga dana, u utorak će imati prilike vidjeti noćnu priredbu.

U 21 sat negdje u gradu. Na Stančiću od 21 sat noviteti. Prvi su The Random Chocolates. Njihova glazba je mješavina Placeba, Smashing Pumpkinsa, Franza Ferdinanda, Caesars Palacea.. Ovaj tročlani sastav iz Budimpešte izvodi ljubavne skladbe koje će se idealno uklopiti u romantični ugođaj kasnog kolovoza u Varaždinu. Nastup Čokoladnih je tako vruć da se pri kraju koncerta doslovno rastope na pozornici. A rastopi se i publika od užitka. Njihov jedinstven melodijski pop definitivno je bombon za uši. Iako je ovaj band nastao prije dvije godine, već žare i pale Mađarskom, Austrijom a gostuju i na popularnome novosadskom Exitu.

Nakon njih, također na Stančiću Coolooloosh. To je izraelski band, nazvan po jeruzalemskoj riječi za slavlje i veselje, upravo te elemente postiže na svakom svojem nastupu. Ljubitelji ovog banda diljem svijeta vole njihovu svirku jer povezuje nekoliko različitih glazbenih stilova, poput hip-hopa, jazza i funka. U subotu je trebao nastupiti Stojan Matavulj, stand up komičar. Nastup je odgodio, no sutra neće. Nastupa u 21 sat u Županijskoj palači. A za sve nostalgičare, zaljubljene i one koji će to tek postati – Nina Badrić. Mjesto radnje – Stari grad, 21 sat.

Foto: Špancirfest

Pročitajte više