Spar povećao plaće za 9,5 posto

Foto: Pixsell/ Ivica Galović

TRGOVAČKI lanac Spar Hrvatska je od početka godine svojim zaposlenicima prosječno povećao plaće za 9,54 posto, objavili su iz te kompanije.

>>Lidl povećao plaće

Uz povećanje plaća prvu polovicu godine obilježio je i val zapošljavanja pa su tako u SPAR-u počela raditi 564 nova djelatnika. SPAR Hrvatska danas zapošljava 4.600 zaposlenika.

Pitali smo ih koliko su iznosile neto plaće zaposlenih na blagajni prije povećanja, njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

U 2016. prosječna plaća iznosila 5.000 kuna

Prema podacima poslovnog registra, prosječna neto plaća isplaćena u 2016. godini iznosila je 5.000 kuna.

"Zaposlenici imaju ključnu ulogu u našem uspješnom poslovanju. Rastom plaća i ulaganjima u razvoj ljudskih resursa želimo biti prepoznati kao poželjno mjesto za rad i profesionalni napredak. Svim našim zaposlenicima nudimo i niz dodatnih benefita kao što su doškolovanja, treninzi te kontinuirane prilike za napredovanje", izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik uprave Spar Hrvatska.

Spar u Hrvatskoj ima 106 poslovnica u 12 gradova, a u kompaniji ističu da su od početka poslovanja u Hrvatskoj vlasnici uložili 500 milijuna eura i za plaće isplatili dvije milijarde kuna.

 

Pročitajte više