Spar preuzeo Ipercoop

NAKON odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Spar Hrvatska je s 1. svibnjem preuzeo upravljanje Ipercoop hipermarketima. Time je Spar povećao broj prodajnih mjesta sa šest na 10 hipermarketa. Preuzimanje je dio Sparove strategije daljnjeg rasta i razvoja te jačanja pozicije na hrvatskom maloprodajnom tržištu.

Spar Hrvatska je s 1. svibnjem uspješno preuzeo sva četiri Ipercoop hipermarketa u Hrvatskoj, tako da su već u subotu 2. svibnja bili otvoreni za kupce. Riječ je o hipermarketima u trgovačkim centrima King Cross Jankomir, Emmezeta - Stupnik u Zagrebu, Emmezeta Kaštela u Splitu i Emmezeta Osijek u Osijeku. Uz Coopove proizvode, na prodajnim mjestima Ipercoopa sada se u ponudi nalazi i veliki broj Sparovih proizvoda.

Spar je preuzeo i 450 djelatnika koji su bili zaposleni u prodajnim mjestima Ipercoopa, a planirano je i otvaranje novih radnih mjesta. Uz ovu akviziciju, Spar u ovoj godini nastavlja daljnje širenje na hrvatskom tržištu otvaranjem dva nova Interspar hipermarketa u Dubravi u Zagrebu (pored Jadran filma) te u Koprivnici, čime će do kraja godine dosegnuti broj od skoro 1.800 zaposlenika.

I.M.
Foto: Spar.hr

Pročitajte više