Spašena dvojica njemačkih turista u moru kod Omišlja

DVOJICU njemačkih turista oca i sina, koji su se jutros po jakoj buri u malenome gumenom čamcu na vesla otisnuli iz smjera Oštrog kod Kraljevice prema Omišlju, spasitelji su pronašli danas poslijepodne žive, ali promrzle i premorene, u moru kod Omišlja i sada se nalaze na Hitnome odjelu riječke bolnice.

Prema podacima Nacionalnoga središta za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, jaka bura prevrnula je maleni gumeni čamac u kojemu su bili njemački turisti. U moru kod Omišlja pronašla ih je posada broda "Bakar" koji je bio na sidru ispred omišaljske luke ali se spremao za isplovljavanje.

Za sada se može samo reći da se radi o njemačkim turistima iako njihov identitet i životna dob nisu točno utvrđeni, ali je poznato da je sin u mladićkoj dobi te da je bio u dobroj fizičkoj kondiciji budući da je uspio doplivati do broda "Bakar".

U potrazi za njemačkim turistima sudjelovalo je i plovilo Pilotne službe Rijeka koje ih je prebacilo do sušačke luke iz koje su kolima Hitne pomoći prevezeni u riječku bolnicu.

Iz Nacionalnoga središta za usklađivanje traganja i spašavanja na moru poručuju i mole da se sve informacije u vezi traganja i i spašavanja na moru jave na njihov broj telefona - 9155 .

Pročitajte više