Spasilačke ekipe našle mornare na udaljenom pacifičkom otoku, napisali SOS na plaži

Screenshot: You Tube

TRI čovjeka nasukala su se na malenom otoku Pikelot nakon što je njihov brod ostao bez goriva, a spašeni su jer je avion vidio poruku SOS koju su napisali u pijesku, piše The Guardian.

Mornari su na plaži ispisali poruku SOS

Tri mornara iz otočne pacifičke države Mikronezije nasukali su se na udaljenom otočiću te su pronađeni živi nakon što su spasilačke ekipe otkrile golem natpis SOS koji su ispisali na plaži u pijesku.

Australski i američki vojni zrakoplov pronašao je nestale mornare 200 kilometara od mjesta gdje su isplovili tri dana ranije. Pronađeni su u dobrom stanju i bez ozljeda.

Spasilački avion otkrio natpis

Vlasti na američkom teritoriju Guam prijavile su nestanak nakon što nisu došli do koraljnog otoka Pulap. U nedjelju je avion koji je krenuo iz Canberre uočio golem natpis SOS nedaleko od malenog skloništa na obali plaže te je sletio na otok, gdje je pronašao mornare. 

Inače, savezna država Mikronezija, koja se nalazi u zapadnom Pacifiku, sastoji se od 600 malih otoka koji su raspršeni diljem oceana. Nenaseljeni koraljni otok Pikelot na kojem su se nasukali mornari dug je manje od jednog kilometra, jako je pošumljen te je stanište morskih ptica i kornjača.

Pročitajte više