Specijalci i interventna policija blokirali kuću muškarca koji je počinio prometni prekršaj

KUĆU muškarca koji je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te je oštećeno više vozila, opkolile su snage interventne policije i specialci jer je dotični muškarac poznat kao osoba sklona pružanju otpora.

Naime, u četvrtak, 16. veljače, u 13,40 sati na području Dubrave, Mirna, nakon što je skrivio više prometnih nesreća nepoznati vozač osobnog automobila marke Citroen C4 zagrebačkih reg. oznaka pobjegao je s mjesta nesreće.

Građani su policiji dojavili da je nepoznati vozač s navedenim osobnim automobilom kod raskrižja ulica Dubrave i Dankovečke prouzročio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te je oštećeno više vozila.


Obilaskom postajnog područja u dvorištu obiteljske kuće u ulici Mirna uočeno je vozilo s vidljivim oštećenjima.

Budući da je postojala osnovana sumnja da je prometne nesreće skrivio hrvatski državljanin (1967.), koji je policijskim službenicima poznat kao osoba sklona pružanju otpora, provedena je blokada kuće i na mjesto događaja izašli su policijski službenici Specijalne jedinice policije i Interventne jedinice policije PUZ-a te načelnik Policijske postaje Dubrava.

Nakon poziva mobitelom da bez otpora izađe iz kuće, počinitelj je otvorio ulazna vrata kuće, kojom prilikom je u rukama imao metlu s drškom dužine 150 cm koju je uperio prema policijskim službenicima ispred vrata.

Tada su policijski službenici Interventne jedinice policije zbog sprječavanja eventualnog napada na sebe, kao i sprječavanja bijega počinitelja uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

On je doveden u službene prostorije.

A.H.
Foto: Arhiva

Pročitajte više