Specijalne postrojbe kosovske policije djeluju na cijelom teritoriju zemlje

GLASNOGOVORNIK kosovske policije na sjeveru zemlje Besim Hoti izjavio je da specijalne postrojbe kosovske policije Rosa imaju mandat ophodnje na cijelom području Kosova.

Hoti tvrdi kako je tumačenje da postrojbe Rosa na sjeveru zemlje imaju neke posebne aktivnosti posve pogrešna, prenose danas mediji u Prištini. Hoti dodaje i da postrojbe Rosa provode aktivnosti sprječavanja krijumčarenja na sjeveru Kosova, posebno uz granicu između južnog i sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

Glasnogovornik tvrdi da prisutnost jedinica Rosa na sjeveru Kosova nitko ne bi trebao shvaćati kao prijetnju ili izvor nestabilnosti, te je objasnio da se sve aktivnosti te jedinice provode u koordinaciji s Euleksom.

"Sve obveze koje su iz glavnog stožera Kosovske policijske službe postavljene pred postrojbe Rosa, su u cilju provođenja operativnog plana radi smanjenja kriminalnih radnji, a nikako nije riječ o posebnom stalnom stacioniranju tih postrojbi na sjeveru Kosova niti je njihova nazočnost povezana s političkim događajima" naglasio je Hoti. On dodaje i da te postrojbe "ne bi trebale smetati onima koji žele mir i stabilnost".

Pročitajte više