Splićani napadnuti u centru Zagreba

DVA MLAĐA muškarca, hrvatska državljanina, napadnuta su u nedjelju ujutro u centru Zagreba, a pri tom je jedan od njih dobio dva uboda nožem u desnu ruku i nogu. Kako je priopćila PU zagrebačka, napadnuti su jedan 29-godišnjak i njegov 28-godišnji prijatelj.

Operativni analtičar PU zagrebačke Davor Tor potvrdio je Indexu kako se radi o Splićanima koji su za vrijeme napada bili pod snažnim utjecajem alkohola. Dodao je kako do sada nisu bili evidentirani u policijskoj kaznenoj kartoteci.

Njih dvojica su u noći sa subote na nedjelju obilazili zagrebačke lokale u kojima su pili. U nedjelju ujutro oko 7 sati, vozili su se Alfom Romeom 156 splitskih registracija na području centra grada, i tada su došli do raskrižja Mažuranićevog trga i Ulice Jurja Žerjavića.

Mlađi je muškarac upravljao vozilom koje je na traženje starijeg prijatelja zaustavio kraj spomenutog raskrižja kako bi ovaj obavio nuždu. U tom se trenutku pokraj splitske Alfe zaustavio VW Polo zagrebačkih registracija u kojem su se nalazila dvojica muškaraca.

Jedan je od njih počeo vikati na vozača Alfe, a kada je ovaj izašao iz automobila galamdžija ga je počeo udarati po glavi. U tučnjavu se umiješao i drugi muškarac iz Pola, koji je nakon nekoliko trenutaka iz vozila uzeo nož i ubo 28-godišnjeg vozača Alfe u desnu nadlakticu i desnu natkoljenicu.

Napadači iz zagrebačkog automobila nakon toga su brzo pobjegli s mjesta događaja, a 29-godišnjak je mlađeg prijatelja prevezao do Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Ovaj je ipak zadržan na liječenju, a policijska istraga slučaja još traje.

Policija traga za dvojicoma napadača, a sudeći prema policijskom priopćenju, jedan od njih će biti osumnjičen za pokušaj ubojstva.

Pročitajte više