Splićani se u suzama opraštaju od bivšeg gradonačelnika Puljića

S POČETKOM u 11 sati je u splitskom HNK održana komemoracija bivšem splitskom gradonačelniku i saborskom zastupniku HDZ-a Zvonimiru Puljiću. Pogreb će biti u 17 sati na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a u crkvi Svetog Dominika će, s početkom u 19.30 sati, biti služena misa zadušnica.

Od Puljića su se, osim članova obitelji, suradnika i prijatelja, oprostili i brojni Splićani koji drže kako je Puljić mnogo učinio za taj grad. Na komemoraciji se nisu pojavili bivši premijer Ivo Sanader, ali ni aktualni splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji je kao svog izaslanika poslao dogradonačelnika Juru Šundova kojem je poručio: "Ti si mu bio prijatelj - idi i reci svima kakav je bio čovjek".

Osim Šundova, na komemoraciji su bili i Kerumova sestra Nevenka Bečić, predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Gojo, splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, kao i bivši splitski gradonačelnici Ivan Kuret, Nikola Grabić, Miroslav Buličić te Onesin Cvitan.

Govoreći o Puljiću Andrija Hebrang ga je nazvao najsvjetlijom točkom stvaranja hrvatske demokracije. "Zvonimir je bio čovjek koji nikad nije odstupao od svojih načela tolerancije prema drugima", kazao je Hebrang.

Podsjetimo, 62-godišnji Zvonimir Puljić pronađen je u utorak oko 10.30 sati mrtav na bolskoj plaži Martinica. Dok je plivao, iznenada mu je pozlilo - doživio je infarkt i preminuo.

Pročitajte više