Splićani tradicionalno na Marjanu za Praznik rada

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

UZ bogat program i brojne aktivnosti, Splićani i njihovi gosti Međunarodni praznik rada 1. svibnja tradicionalno provode u Park-šumi Marjan.

Proslavu je organizirala gradska tvrtka Žnjan d.o.o. s gradskom Turističkom zajednicom. Pripremili su bogat program i brojne aktivnosti koje su počele već u 11 sati na pozornici amfiteatra ispred ZOO vrta. Tamo Čarobni animatori i Vangel zabavljaju najmlađu publiku dok su kuhari ŠKMER-a skuhali "fažol u velikoj teći" i točno u podne ga podijelili građanima. Ukupno je bilo dvije tisuće porcija.

Autobus vozi svakih 20 minuta na Marjan

Program se nastavio u 13 sati uz nastup grupe Ljetno kino, a dva sata kasnije na scenu će stupiti DJ Duple. Što se hrane i pića tiče, u ponudi su brojni slatki i slani zalogaji, kao i craft piva, a posjetitelji mogu obići i OPG sajam. Splićane su na Marjanu iznenadile i srdele na gradelama kojih se tražila porcija više.

Grad Split se pobrinuo da svi koji ne žele na Marjan pješice tamo stignu besplatnom linijom gradskog prijevoznika Promet koji od 8 do 16 sati svakih 20 minuta vozi od HNK do ZOO vrta na Marjanu.

Puljak: Želim svima bolju budućnost

Gradonačelnik Ivica Puljak svojim je sugrađanima, gostima te svima u Hrvatskoj s Marjana čestitao Praznik rada, zaželjevši im da današnji dan provedu ugodno sa svojim obiteljima i onima koje vole gdje god da jesu. "Svim građanima Hrvatske želim da im u budućnosti bude što bolje, da im plaće budu veće i da budu zadovoljniji svojim životom i radom", kratko je izjavio Puljak.

Upitan o položaju radnika u zemlji, odgovorio je da nije zadovoljavajuć. Rekao je kako drži da su plaće u Hrvatskoj male za sve građane. Odgovarajući na pitanje o poskupljenju domova za starije u županiji, kazao je da je razlog zašto su mirovine male vrlo jednostavan, a to su HDZ i njihova vladavina zadnjih trideset godina.

Predsjednik splitskog SDP-a i predsjednik Gradskog kotara Blatine-Škrape Davor Matijević je povodom Praznika rada poručio kako dostojanstven život zahvaljujući vlastitom radu mora postati naša stvarnost.

Pročitajte više