Splićanin ignorirao policijsku blokadu pa kamionom naletio na vatrogasni Caddy

JUČER je oko 15.20 sati na državnoj cesti D1 Knin-Gračac, u predjelu Oćestova, izvan naselja, došlo do još jedne nesvakidašnje prometne nesreće. Kako je izvijestila PU šibensko-kninska, u nesreći je 38-godišnji vozač iz Zatona zadobio teške tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do nesreće je došlo nakon što se 31-godišnji vozač iz Splita, koji je upravljao teretnim vozilom marke MAN, nije zaustavio na jasnu zapovijed policijskih službenika, koji su ga pokušali zaustaviti jer je promet na tom dijelu ceste bio zatvoren zbog gašenja požara.

On je, kako navodi policija, u centru požara, naletio na osobno vozilo marke VW Caddy, koje se nalazi u vlasništvu Vatrogasne zajednice Županije šibensko-kninske, kojim je upravljao ozlijeđeni 38-godišnjak.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 40.000 kuna. Protiv 31-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više