Splićanin iz zračnice pucao na bučne tinejdžere, koji su mu smokvama gađali kuću

POLICIJA je dovršila kriminalističku obradu nad 58-godišnjim Splićaninom koji je jučer iz zračnice gađao trojicu tinejdžera, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Kako navodi policija, prije nego što je J. Č. zapucao prema 16-godišnjacima, oni su se ispred njegove kuće igrali i bučili. Splićanin ih je opomenuo pa se na kraju posvađao s tinejdžerima, koji su potom prema njegovoj kući počeli bacati razne predmete.

Neslužbeno se doznaje da su im se "pri ruci" našle smokve, plodovi šipka i kamenje te da su pri tome oštetili rolete, držač nadzorne kamere i interfon na obiteljskoj kući. Takvo huligansko ponašanje je 58-godišnjaku do kraja "diglo živac" pa je dohvatio zračnicu i odlučio mecima rastjerati tinejdžere.

J. Č. je policiji dobrovoljno predao zračnicu i iako ni jednog od tinejdžera nije pogodio i ozlijedio, zaradio je kaznenu prijavu zbog izazivanja životne opasnosti općeopasnom radnjom. Tinejdžeri su, pak, zaradili kaznenu prijavu zbog svog huliganskog ponašanja, odnosno oštećenja tuđih stvari.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više