Splićaninu posvojili dijete, a on ih počeo maltretirati. Krenule su i prijetnje

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

SPLITSKO Općinsko državno odvjetništvo podignulo je pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1982. godine zbog kaznenog djela iznude. 

Naime nakon provedenih dokaznih radnji stavljaju mu na teret da je od veljače 2019. do 13. travnja 2019., u nakani da si pribavi protupravnu imovinsku korist, svakodnevno putem društvene mreže i SMS-ova uznemiravao svoje biološko dijete i bračni par koji je dijete posvojio. 

Osim uznemiravanja, ozbiljno je zaprijetio jednom od roditelja da će nastaviti s njegovim daljnjim uznemiravanjem, kao i uznemiravanjem djeteta, ukoliko mu hitno putem poštanske dostave ne pošalje novac u iznosu od 1.500,00 kuna.

Preko svog mobilnog telefona okrivljenik je žrtvi poslao SMS-ove sa svojim podacima radi dostave novca. Žrtva je primila SMS-ove, ali novac nije uplatila ni dostavila okrivljeniku.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti istovrsno kazneno djelo i nastaviti s činjenjem drugih kaznenih djela.

Pročitajte više