Split - Đapić na izbornom zboru HSP-a: uvjeren u odlične izborne rezultate na lokalnim izborima

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) večeras je u Splitu na Izbornom zboru te stranke za Splitsko dalmatinsku županiju procijenio kako će HSP na predstojećim lokalnim izborima, na kojima će nastupiti samostalno, ostvariti "odlične rezultate, posebno u slavonskim i dalmatinskim županijama te da će voditi ravnopravnu izbornu utrku s najjačim hrvatskim strankama HDZom i SDPom."L

"Oči hrvatske javnosti uprte su danas prema HSP-u, jer im ta stranka jedina omogućuje da hodaju uzdignute glave", ustvrdio je predsjednik HSP-a, dodajući kako su, premda na izbore u pravilu izlaze samostalno, moguće koalicije u pojedinim lokalnim sredinama, "ali isključivo sa strankama hrvatskog predznaka". Postizborni pregovori, međutim, dodao je Đapić, u velikim gradovima i na županijskim razinama vodit će se sa svim demokratskim strankama koje se nađu na istim programskim načelima s HSP-om.

HSP trenutačno ne podržava ni vanjsku ni unutarnju politiku stranke na vlasti, jer, ocijenio je Đapić, "HDZ predimenzionira 'uspjehe dvojbene vrijednosti', poput dobivanja avisa ili statusa kandidata za punopravno članstvo u Europskoj uniji, dok istodobno Sabor ne raspravlja o cijeni koja je plaćena za te, kako je rekao, navodne uspjehe.

HSP će, stoga, poručio je Đapić, inzistirati da se u nastavku saborskog zasjedanja održi rasprava o suradnji s haaškim sudom, a ako se to ne prihvati "HSP će poduzeti i neke izvanparlamentarne poteze" o kojima, za sada, ne želi govoriti.

"Jačanje HSP-a, jačanje je i one hrvatske opcije koja ne želi šutjeti o haaškim optužnicima i o Domovinskom ratu, jer, tvrdi predsjednik stranke, jedino narod s identitetom ima šanse u ujedinjenoj Europi".

Na Izbornom zboru HSP-a za Splitsko - dalmatinsku županiju, za novoga je predsjednika Županijskog vijeća HSP-a izabran Tonči Smoje.

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više